A macskák cukorbetegség

A cukorbetegség kezelése > Inzulin

A macskák cukorbetegségének kézbentartásához sok esetben naponta adott inzulininjekciókra van szükség a cukorbeteg macska inzulinszintjének helyreállítása és a vércukor-koncentráció szabályozása érdekében. Minden egyes cukorbeteg macska szükséglete más és más, ezért Önnek együtt kell működnie állatorvosával a kedvence számára legmegfelelőbb inzulindózis és kezelési program meghatározása érdekében. Akár arra is szükség lehet, hogy macskája néhány napot az állatorvosi rendelőben töltsön, hogy az állatorvos gondosan megfigyelhesse a macska inzulinkezelésre adott válaszát. Az állatorvos javasolhat egy konkrétan cukorbeteg macskák számára kifejlesztett inzulinkészítményt. Állatorvosa jól ismeri az Ön macskáját és együtt fog működni Önnel annak meghatározásában, hogy melyik készítmény felel meg legjobban az Ön és kedvence igényeinek.

Egyes cukorbeteg macskák néhány heti vagy hónapi kezelés után többé már nincs szükségük inzulinra - ezt a jelenséget klinikai remissziónak nevezik. A klinikai remisszió (a betegség tünetmentessé válása) azonban nem jelenti azt, hogy az Ön macskája kigyógyult a cukorbetegségből. A macska diétájára és életmódjára továbbra is oda kell figyelni. Egy későbbi időpontban újra szükség lehet inzulinkezelésre a klinikai remissziót mutató macskák esetében.

Ha macskájának tényleg naponkénti inzulininjekciókra van szüksége, Önnek meg kell tanulnia beadni azokat. Először talán izgulhat amiatt, vagy akár félhet is attól, hogy macskájának injekciót kell beadnia. Ön ezzel nincs egyedül! Számos kisállat-tulajdonos tart az injekciók beadásától, pedig az könnyebb, mint gondolná, és Ön is gyorsan meg fogja tanulni, hogy hogyan kell naponta beadni az injekciókat úgy, hogy az kedvence és az Ön számára is a lehető legkevesebb stresszel járjon.

Feline Diabetes
Did you know?

A cukorbetegség megfelelő kézbentartása esetén a macskák szomjúsága, vizeletürítése és étvágya normális, testsúlya stabil, aktivitási szintje normális, és a cukorbetegség szövődményeinek kialakulása kevésbé valószínű.

Take the Quiz