A kutyák cukorbetegséges

A cukorbetegség kezelése > Inzulin

A kutyák cukorbetegségének kézbentartásához sok esetben naponta adott inzulininjekciókra van szükség a cukorbeteg kutya inzulinszintjének helyreállítása és a vércukor-koncentrációk szabályozása érdekében. Minden egyes cukorbeteg kutya szükséglete más és más, ezért Önnek együtt kell működnie állatorvosával a kedvence számára legmegfelelőbb inzulindózis és kezelési program meghatározása érdekében. Akár arra is szükség lehet, hogy kutyája néhány napot az állatorvosi rendelőben töltsön, hogy az állatorvos gondosan megfigyelhesse a kutya inzulinkezelésre adott válaszát. Az állatorvos javasolhat egy konkrétan cukorbeteg kutyák számára kifejlesztett inzulinkészítményt. Állatorvosa jól ismeri az Ön kutyáját és együtt fog működni Önnel annak meghatározásában, hogy melyik készítmény felel meg legjobban az Ön és kedvence igényeinek.

Ha kutyájának naponkénti inzulininjekciókra van szüksége, Önnek meg kell tanulnia beadni azokat. Először talán izgulhat amiatt, vagy akár félhet is attól, hogy kutyájának injekciót kell beadnia. Ön ezzel nincs egyedül! Számos kisállat-tulajdonos tart az injekciók beadásától, pedig az könnyebb, mint gondolná, és Ön is gyorsan meg fogja tanulni, hogy hogyan kell naponta beadni az injekciókat úgy, hogy az kedvence és az Ön számára is a lehető legkevesebb stresszel járjon.

Canine Diabetes
Did you know?

A cukorbetegség megfelelő kézbentartása esetén a kutyák szomjúsága, vizeletürítése és étvágya normális, testsúlya stabil, aktivitási szintje normális, és kevésbé valószínű a cukorbetegség hosszú távú szövődményeinek kialakulása.

Take the Quiz