A macskák cukorbetegség

A cukorbetegség kezelése > Diéta

A diéta létfontosságú szerepet játszik a macska cukorbetegségének kézbentartásában. Az ideális eset az, ha a macska minden nap ugyanabban az időpontban vagy ugyanazokban az időpontokban pontosan ugyanazt a tápot kapja. Ha a macska inkább többször szeret kisebb mennyiségeket enni, az állatorvos valószínűleg nem próbálja megváltoztatni ezt.

A macskáknak nagy mennyiségű és jó minőségű fehérjére van szükségük, és egyedülálló módon képesek a fehérjét energiatermelésre használni. Jelenleg a legtöbb szakértő egy magas fehérjetartalmú és alacsony szénhidráttartalmú diétát tart ideálisnak a cukorbeteg macska számára.

A diabetes kézbentartásához általánosságban egy ízletes és tápláló diétára van szükség, amely minimálisra csökkenti a vércukorszint ingadozását és segít fenntartani a macska egészséges testsúlyát. Állatorvosa ajánlani tud Önnek egy olyan diétát, amely a leginkább megfelel a macska szükségleteinek.

Feline Diabetes
Did you know?

A cukorbetegség megfelelő kézbentartása esetén a macskák szomjúsága, vizeletürítése és étvágya normális, testsúlya stabil, aktivitási szintje normális, és a cukorbetegség szövődményeinek kialakulása kevésbé valószínű.

Take the Quiz